Sunt multe motive pentru care cineva ar decide să apeleze la serviciile unui psiholog, şi aceste motive sunt la fel de diverse ca persoanele însele.
Un psiholog te poate ghida în descoperirea soluţiilor necesare rezolvării problemelor cu care te confrunţi şi te poate oferi suportul emoţional necesar depăşirii unei situaţii de criză.
Cu ajutorul unui psiholog poţi descoperi felul în care unele dintre gândurile şi comportamentele tale te impiedică să ajungi în situaţia de viaţă pe care ţi-o doreşti. Nu în ultimul rând, un psiholog te poate pune în legătură cu o serie de informaţii menite să răspundă la problemele şi nelămuririle tale.
Depăşirea unei probleme sau îmbunătăţirea unui aspect al vieţii persoanei descriu în general interesul în psihoterapie. Psihoterapia cognitiv-comportamentală s-a dovedit a fi eficace în rezolvarea problemelor mentale şi emoţionale de toate felurile.
Poţi veni la psiholog dacă:
Terapia cognitiv-comportamentală nu pretinde că deţine leacul pentru toate aceste probleme. De exemplu, ea nu te poate vindeca de bolile de piele, de durerile cronice, sau de alte disfuncţii organice. În aceste cazuri, totuşi, ea te poate ajuta să găseşti cele mai bune mijloace de a convieţui cu aceste probleme, te poate ajuta să îţ regăseşti abilitatea de a te bucura de propria viaţă în ciuda acestor dificultăţi, şi, în unele cazuri, prin metodele de relaxare învăţate în timpul şedinţelor de terapie, simptomele neplăcute cum ar fi durerea, problemele de piele, alergiile, etc. pot fi diminuate în mod signifiant.